Header Image

Stoptober

Duizenden zorgverleners dragen jaarlijks bij aan het succes van de landelijke campagne Stoptober. Samen 28 dagen niet roken in oktober: daar gaat het om. En Stoptober werkt. Wat kun jij doen om mee te helpen met Stoptober?

Belangrijke rol zorgverlener

Rond september is er veel media-aandacht voor Stoptober, daar kunnen zorgorganisaties goed op inhaken. Stoptober is een mooi moment om op een laagdrempelige manier het roken onder de aandacht te brengen bij medewerkers en patiënten/cliënten. Het is bewezen dat een stopadvies van een zorgverlener vaker leidt tot een stoppoging.

Voor GGD’en

Aan de slag met Stoptober? Voor GGD’en vormt GGD-GHOR het aanspreekpunt via stoptober@ggdghor.nl. Je kunt hier bijvoorbeeld ook terecht voor vragen vanuit de GGD over live events.

Voor bedrijven

Werk je bij een bedrijf en wil je Stoptober onder de aandacht brengen? Stoptober heeft een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die Stoptober bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Op bedrijven.stoptober.nl is promotiemateriaal te bestellen en zijn aanvullende trainingen aan te vragen.

Stoptober werkt

Stoptober is wetenschappelijk onderbouwd én een bewezen effectieve methode die ondersteunt bij het stoppen met roken. Het heeft een positieve insteek waarbij sociale steun een kernelement is. Deelname aan Stoptober biedt rokers de mogelijkheid om vanaf 1 oktober in 28 dagen een succesvolle stoppoging te doen.

  • 70% van de Stoptober-deelnemers houdt het vol om 28 dagen niet te roken. (Onderzoek van AMC, 2017)
  • Na drie maanden was de helft (52%) nog steeds gestopt en na een jaar een kwart (25%).
  • Bovendien blijkt dat iemand die vier weken lang niet heeft gerookt, vijf keer zoveel kans heeft om definitief te stoppen met roken.
  • Deelnemers gaven aan dat Stoptober goed werkt vanwege de gratis Stoptober app, het samen stoppen en de duidelijke tijdsaanduiding (28 dagen vanaf 1 oktober).