Nieuws |

Informatie over digitale media beschikbaar op website van het Expertisecentrum Digitalisering en Welzijn

Hoe kunnen games ingezet worden voor het bevorderen van welzijn? Hoe vaak en waarvoor worden sociale media en andere digitale media gebruikt? En welke voor- en nadelen brengen bepaalde digitale technologieën met zich mee? Beleidsmakers en (onderwijs)professionals kunnen dit en meer vanaf nu vinden op de website van het Expertisecentrum Digitalisering en Welzijn.

Digitalisering en welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens de lancering van het expertisecentrum gaf voormalig staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering, Alexandra van Huffelen dit ook aan.

Welke informatie je bij het Expertisecentrum Digitalisering en Welzijn vindt

Digitalisering en welzijn is een breed thema en omvat veel verschillende onderwerpen. Het expertisecentrum biedt informatie over de voor- en nadelen van digitale technologieën (zoals A.I., sociale media en games) in relatie tot ‘welzijn’. De technologieën en verschillende aspecten van welzijn waar het expertisecentrum zich op richt zijn in onderstaande afbeelding weergegeven.

De eerste kennisdossiers zijn nu beschikbaar op de website van het expertisecentrum 

Wat het Expertisecentrum Digitalisering en Welzijn de komende jaren gaat doen 

De komende jaren zal het expertisecentrum meer kennis gaan ontwikkelen en delen met zowel professionals als het algemeen publiek. De informatie voor professionals is beschikbaar in de kennisdossiers van het expertisecentrum. De informatie voor algemeen publiek zal te vinden zijn op een nieuwe website die nog wordt gemaakt. Er komt ook een informatielijn voor publieksvragen. Verder gaat het expertisecentrum partijen die zich bezighouden met digitalisering en welzijn verbinden, onder andere door bijeenkomsten te organiseren.  

Samenwerken of kennis uitwisselen?  

Sinds de lancering van het expertisecentrum hebben al veel experts en organisaties contact met ons opgenomen om samen te werken aan een toekomst waar digitalisering en welzijn hand in hand gaan. Wil je ook samenwerken, kennis uitwisselen of meer informatie? Neem contact op met Nastasia Griffioen 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, onderzoeken en initiatieven vanuit het Expertisecentrum Digitalisering en Welzijn? Meld je dan aan voor de halfjaarlijkse nieuwsbrief van het expertisecentrum.  

> Aanmelden voor de nieuwsbrief

Nastasia Griffioen
Onderzoeker en Coördinator Expertisecentrum Digitalisering en Welzijn