Welbevinden op School

Kinderen en jongeren die lekker in hun vel zitten, leren beter. Hoe werk je als school, GGD of gemeente samen aan het welbevinden van leerlingen en studenten? Op deze website vind je kennis, tools en praktijkvoorbeelden die je daarbij kunnen helpen.

Investeer in welbevinden en sociaal-emotionele ontwikkeling

School speelt bij het versterken van welbevinden een belangrijke rol. Kinderen en jongeren brengen er immers een groot deel van hun tijd door. Leren lukt het beste als je je goed voelt, en omgekeerd helpt goed onderwijs leerlingen en studenten om beter in hun vel te zitten. School moet dus een veilige omgeving zijn die, naast leerprestaties, welbevinden en sociaal-emotionele ontwikkeling vooropstelt. 

Van wetenschap naar praktijk

Welbevinden op School is er voor professionals in en om het onderwijs (po/vo/go/mbo), GGD en gemeente die hier samen aan willen bijdragen. De kennis en tools van Welbevinden op School hebben hun basis in wetenschappelijk onderzoek. Ze helpen je snel op weg om vanuit een duurzame, gezamenlijke visie te werken aan welbevinden. Waarom is integraal werken zo belangrijk? Hier vind je inzichten uit onderzoek op een rij. 

Meer info en contact

Vragen of ideeën?

Stuur een mail naar welbevinden@trimbos.nl.

Neem contact op

Blijf op de hoogte over Welbevinden op School

Volg alle ontwikkelingen en ontvang elk kwartaal een nieuwsbrief.

Meld je aan

Producten

Download hier alle gratis tools en materialen van Welbevinden op School.

Ga naar de webwinkel

Aan de slag

Wil je schoolbreed werken aan welbevinden? Bekijk dan het stappenplan voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en gespecialiseerd onderwijs of het stappenplan voor middelbaar beroepsonderwijs. Op de specifieke pagina’s per onderwijstype in het menu hierboven vind je meer materialen, inspiratie en voorbeelden uit de praktijk. Schoolbreed werken kan groot en veelomvattend klinken. Het begint echter met kleine, haalbare stappen.

Hulp en ondersteuning

Welbevinden op School biedt trainingen en workshops aan over schoolbreed en integraal werken aan welbevinden. Deze trainingen en workshops zijn voor professionals binnen en buiten de school, zoals directeuren, intern begeleiders, zorg-/ondersteuningscoördinatoren, Gezonde School-coördinatoren, Gezonde School-adviseurs en gedragswetenschappers. Het doel is om deze professionals te helpen zich bekwaam te voelen, zodat zij zelfstandig aan de slag kunnen met welbevinden op hun school of de scholen die zij ondersteunen.

Wil je meer weten over ons aanbod? Kijk dan hier voor meer informatie. Of stuur een mail naar welbevinden@trimbos.nl.

Over Welbevinden op School

Wat verstaan we onder welbevinden? Wie werken er binnen Welbevinden op School samen? En aan welke doelen werken we met elkaar? Krijg antwoord op deze en andere veelgestelde vragen. 

Naar deze pagina

Partners Welbevinden op School

Welbevinden op School is een samenwerking van het Trimbos-instituut en Pharos | Expertisecentrum Gezondheidsverschillen. Samen zijn zij kennispartner van Gezonde School.