Scholing EXTRA-Zwanger

  • Intro
  • Iets voor u?
  • Inhoud
  • Praktisch

Deze scholing is een specialisatie voor stoppen-met-roken coaches die zwangeren, partners van zwangeren en mensen met een kinderwens (willen) begeleiden. Tijdens deze scholing leer je o.a. hoe zwangeren begeleiding verschilt van ‘reguliere’ SMR coaching, hoe de geboortezorg georganiseerd is en hoe je nicotine vervangende middelen kan toepassen bij deze doelgroep.

Deze specialisatie is voor SMR-coaches die mensen uit deze groep willen gaan begeleiden. Ook SMR-coaches die al ervaring hebben met deze doelgroep kunnen deelnemen aan deze scholing.

Voor SMR-coaches die nog geen ervaring hebben met deze doelgroep is het verplicht deel te nemen aan een begeleid intervisie traject na de praktijkdag. Een voorwaarde voor deelname aan dit intervisie traject is dat de SMR-coaches binnen hun eigen praktijk vijf mensen uit de doelgroep vinden om te begeleiden.

De scholing bestaat uit drie delen:

  1. Een zelfstudie op basis van een literatuurlijst; kennis hierover wordt getoetst aan de hand van een verplichte theorietoets (deze moet gemaakt worden tussen 23 oktober 12.00 en 30 oktober 12.00 uur).
  2. De praktijkdag op dinsdag 5 november 2024 van 10.00 tot 17.00 uur op het Trimbos-instituut.
  3. Een begeleid intervisietraject van 4 digitale bijeenkomsten (meer informatie hierover volgt tijdens de praktijkdag. De kosten voor het intervisie traject zijn niet inbegrepen bij de prijs van de praktijkdag. Deze worden op een later moment door de deelnemer betaald aan de intervisiebegeleider.

Organisator

Trimbos-instituut

Digitale leeromgeving

De e-learning wordt vanuit een online leeromgeving ondersteund. Je ontvangt hierover meer informatie na inschrijving.

Accreditatie

Voor accreditatie zie overzicht accreditaties

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook de annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.