Webinar 3-MMC

  • Intro
  • Iets voor u?
  • Inhoud
  • Praktisch

Het gebruik van 3-MMC (ook wel Miauw of Poes genoemd) neemt de laatste jaren toe. Ook is er een stijging in het aantal incidenten met dit middel. Het middel komt regelmatig in het nieuws en leidt bij veel mensen tot vragen en zorgen. Wat is 3-MMC? Door wie wordt het gebruikt? Wat zijn de risico’s? In deze webinar krijgen professionals feitelijke informatie en concrete handvatten voor het voorkomen en herkennen van het gebruik van 3-MMC.

 

Deze webinar is voor professionals rondom jongeren en jongvolwassenen in het uitgaansleven, onderwijs, welzijn en zorg die meer willen weten over het voorkomen en herkennen 3-MMC gebruik en eventuele problemen hierbij.

In deze webinar komen verschillende experts aan het woord.

Laura Smit-Rigter (Trimbos-instituut) is landelijk coördinator van het Drugs Informatie Systeem (DIMS). Zij geeft inzicht in de actuele stand van zaken vanuit de wetenschap. Wat weten we over de samenstelling van 3-MMC en aanverwante middelen als 4-MMC en 2-MMC? Welke ontwikkelingen zien we in het gebruik? Waar liggen de grootste risico’s?

Alex van Dongen (Novadic-Kentron) vertelt over zijn ervaringen als preventiedeskundige verslavingszorg. Hoe werkt hij samen met professionals in het uitgaansleven, welzijn en zorg bij het voorkomen en signaleren van het problemen door het gebruik van 3-MMC? Hoe gaat hij zelf in gesprek met jongeren over 3-MMC? En welke praktische tips heeft hij voor professionals die vanuit hun eigen werk bij willen dragen aan preventie?

Anouck Auee (Brijder) licht toe hoe de sociale omgeving van jongeren en jongvolwassenen betrokken kan worden bij de aanpak van problemen rondom het gebruik van 3-MMC. Welke rol kunnen ouders hierbij spelen? Welke ondersteuning is er voor ouders en naasten?

De webinar sluit af met een panelgesprek waarbij ook vragen van deelnemers kunnen worden beantwoord. Heb je nu al een vraag? Laat deze achter op het aanmeldformulier.

Organisator

Trimbos-instituut

Prijs

Gratis

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook de annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.