Train-de-trainer ouderbijeenkomst Helder Opvoeden (voor preventiewerkers)

  • Intro
  • Iets voor u?
  • Inhoud
  • Praktisch

De ouderbijeenkomst Helder Opvoeden geeft ouders van jongeren van 15-20 jaar informatie en tips over opvoeding en middelengebruik. In deze train-de-trainer leren preventiewerkers hoe zij de trainershandleiding van Helder Opvoeden kunnen gebruiken om een ouderbijeenkomst op maat te organiseren. Er wordt ingegaan op wat wel en niet werkt bij het geven van opvoedondersteuning en hoe rekening gehouden kan worden met verschillende doelgroepen en omstandigheden.

 

U werkt als preventiewerker bij een GGD of bij een instelling voor verslavingszorg en gaat ouderbijeenkomsten geven in het kader van middelenpreventie. In deze ouderbijeenkomsten geeft u informatie over opvoeding en middelengebruik (alcohol, tabak en drugs). De bijeenkomsten kunnen uitgevoerd worden op scholen, maar ook in het buurthuis, de sportkantine of op andere locaties waar ouders bij elkaar kunnen komen.

Resultaat
Na het volgen van de train-de-trainer kunt u een ouderbijeenkomst op maat aanbieden over opvoeding en middelengebruik.

  • Didactische- en trainingsvaardigheden
  • Inzicht in de rol van ouders bij middelenpreventie
  • Combineren van verschillende modules uit de trainershandleiding
  • Gelegenheid om kennis te maken met collega’s uit het werkveld.

Organisator

Trimbos-instituut

Digitale leeromgeving

De training wordt vanuit een online leeromgeving ondersteund. Meer informatie hierover ontvangt u na inschrijving.

Trainingsmateriaal

Ongeveer twee weken voor aanvang krijgt u toegang tot het trainingsmateriaal in de online leeromgeving. De kosten van dit materiaal zijn bij de prijs inbegrepen.

Prijs

€ 20,66 excl. 21% btw

Prijs inclusief digitaal trainingsmateriaal.

Algemene voorwaarden

Op alle trainingen en congressen van de Trimbos Academie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Hierin staan ook de annuleringsvoorwaarden en de klachtenprocedure beschreven.